Изграждането на връзки към нов водопровод ще наруши водоподаването в някои квартали на Хасково

   ВиК Хасково уведомява своите клиенти от кварталите „Орфей“, „Любен Каравелов“ и части от „Кенана“,че поради изграждане на връзки на нов водопровод  към мрежата, утре, 21.05.2024 г ще бъде нарушено водоподаването. Причина за това е изграждане на връзки на магистрален  водопровод по бул. „Васил Левски“ в гр. Хасково, който захранва с вода голяма част от града.  Очаква се водоподаването да бъде спряно в 8.30 часа и да се възстанови до края на деня  .

ВиК - Хасково се извинява на своите клиенти  за неудобствата в резултат на изпълнение на строително – монтажните дейности. 

В края на месец април ВиК Хасково започна подмяна и реконструкция на магистрален водопровод по бул. „Васил Левски“ в гр. Хасково, който захранва с вода голяма част от града. Проектът предвижда подмяна на 535 м стоманена тръба, положена през седемдесетте години на миналия век с отдавна изтекъл експлоатационен срок, с тръба от полиетилен висока плътност, както и подмяна на всички сградни водопроводни отклонения по трасето и монтиране на пожарни хидранти.

Работите се извършват в локалното платно на бул. „Васил Левски“ в близост до газстанцията и бензиностанцията на изхода за гр. Димитровград.

Последни новини